ST. LOUIS COLLEGE OF PHARMACY
ST. LOUIS COLLEGE OF PHARMACY
ST. LOUIS COLLEGE OF PHARMACY
ST. LOUIS COLLEGE OF PHARMACY
ST. LOUIS COLLEGE OF PHARMACY
ST. LOUIS COLLEGE OF PHARMACY
ST. LOUIS COLLEGE OF PHARMACY
ST. LOUIS COLLEGE OF PHARMACY
ST. LOUIS COLLEGE OF PHARMACY
ST. LOUIS COLLEGE OF PHARMACY
ST. LOUIS COLLEGE OF PHARMACY
ST. LOUIS COLLEGE OF PHARMACY
ST. LOUIS COLLEGE OF PHARMACY
ST. LOUIS COLLEGE OF PHARMACY
ST. LOUIS COLLEGE OF PHARMACY
ST. LOUIS COLLEGE OF PHARMACY
ST. LOUIS COLLEGE OF PHARMACY
ST. LOUIS COLLEGE OF PHARMACY
ST. LOUIS COLLEGE OF PHARMACY
ST. LOUIS COLLEGE OF PHARMACY

ST. LOUIS COLLEGE OF PHARMACY

Situated on a highly-visible corner of an urban, compact campus, the St. Louis College of Pharmacy’s newest building serves as the heart and soul around which student life revolves.

Guided by the deeply caring culture of the school, the building delivers spaces that support the entire student – from residences to athletics, mental wellbeing to physical fitness, career counseling to events and collaboration. This wraparound delivery of services complements the College of Pharmacy’s mission to provide a supportive and enriching environment for growth, advancement, and leadership.

The building seamlessly fuses a wide-range of uses, while honoring the critical divisions between quiet study and active collaboration, restful sleep and athletic activity. Like a river running vertically through the building, the stairs provide primary movement throughout, connecting floors, dividing and uniting uses, and bringing together students and staff at a prominent bend in the building.

The result is a hinge around which the life of the building connects. The resulting collaboration space is surrounded by windows and awash in natural light, drawing occupants to the core, moving students up and down, and serving as a natural gathering space for all within. Moving to the left and right, the articulation of windows and light transform the interior uses from open, bright, and public to more private and quiet spaces shielded from outdoor distractions.

The array of uses and the unique character and vibe embodied by each floor and space is expertly tied together in a manner that delivers a cohesive design that feels simple, natural, and true.